lørdag 4. mai 2013

Istida er snart over!

En kald vinter med lite snø har gjort at isen er både tykk og sterk oppi traktene her. Når i tillegg våren har vært såpass kald som den har vært, er det bare naturlig at det ikke er mye åpent vann i området ennå. Isen ligger fortsatt tjukk på sjøene, men der det er strømmende vann begynner det å hjelpe. Derfor kunne vi faktisk få oss den første lille turen med kajakk i ferskvann forrige helg. Galthåen, mellom Isteren og Galtsjøen var såpass åpen at det kunne testes.

I farta!

Plupp!

En til!

Vakre sølen i bakgrunnen. Ikke fullt så vakre Nordvålgutten i forgrunnen.
Oppunder Isterfossen
Helt herlig!
Padlet ned til Galtstrømmen. Hadde tenkt å padle ut i Galtsjøen, men det var så lite vann at vi droppet det. Ville jo ikke skrubbe opp de nye fine kajakkene vettu!

Bare å ta rennfart for å komme seg i land igjen.

Kanotur 1. mai

Her er det på sin plass med en advarsel til hardcore kajakkpadlere. Dette avsnittet vil handle om, og ha bilder fra padling med KANO! 
Vi pleier å ha en tidligtur på Femundselva hvert år på denne tida. Iblant har vi med soveposer så vi kan overnatte, men i år planla vi bare en dagstur. Det har ikke vært nevneverdig økning i vannstand på elva ennå, så det var flekkvis grunt, og det var mye is langs land. Med friskt mot pakket vi allikevel kanoen med hunder og utstyr og la ut på elva i den tidvis sterke motvinden.

Mat må man ha! Her ordner Ann med Cowboybrød.

 Dette er god mat som er enkelt å fikse på tur. Her er oppskrifta:
ca 5 dl. hvetemel
1/2 ss bakepulver
1 ts salt
1 1/2 dl vann
ca 1/2 dl olje til steking
Bland de tørre ingrediensene i en pose hjemme, Tilsett vannet og kna i posen ca 4 min. Ta vann på hendene og form til kaker. Ha litt olje i panna og stek på begge sider med svak varme. Dette er nok til 2-3 brød, avhengig av hvor tykt brød du vil ha. Så er det bare å lesse på med valgfritt pålegg!

 Mimmi og Ally er også interessert i maten..

 Ally

På Vestsida av Kviløya


Elva er jo høyere på normal sommervannstand enn den er nå
Ved Trysilgrensa. Takk for turen! Nå blir det jo mer og mer åpent vann for hver dag, og om ei uke eller to burde nok de fleste mindre sjøene i skogmarka være åpne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar