mandag 20. mai 2013

Pinseturer

Sommeren kom 17. mai, og det strålende været holdt seg i pinsa. Kunne nok tenkt oss å dratt på overnattingstur, men pga jobb og forskjellig måtte de planene skrinlegges. Satset på ettermiddagsturer istedet. var hvertfall ingen tvil om at finværet måtte utnyttes!

Pinseaften gikk turen til Isteren. La ut fra Ormuttua og padlet sørover langs Digernesset. Motvinden fra 17. mai satt litt i armene, så vi la ikke opp til noen lang tur. Hadde kjentfolk som vi visste var på telttur i området, men fant de ikke. Spørs om de var lenger nord. Ikke mye trafikk enda på sjøen, så en 4-5 båter som var ute og fisket. Her er noen bilder fra den turen:

Utover Ormuttua
Nytbart!Sulten gnager. Vedholmen neste!
Bårn i bakgrunnen
Lytter på storlommens klagende skrik
En ser Gloføken og skimter toppen på Elgpiggen

Femund


1. dag pinse hadde vi avtalt med Arvid Arvidsson, en kompis som bor på Grövelsjön på svensk side, om å møtes i Elgå for å padle på Femund. Samme fine været. Gradestokken viste 23 grader da vi la ut. Vi padlet oss nordover fra Elgå i en svak nordlig bris. Det ligger framdeles noe is på Femund, men den er presset mot vestsida og skapte ingen problemer for oss. Vi koste oss i sola og hadde en helt utrolig fin tur på Femund. Man skal kle seg etter vanntemperaturen heter det, og Ann og jeg hadde derfor klemt oss inn i tørrdraktene. En kan ikke si at vi frøys.. Men de hadde sikkert vært gode å ha hvis en hadde havnet i vannet, for det holdt ikke badetemperaturer akkurat!
Ikke alltid lett å finne gode landingsplasser langs Femund

Greit å få skrelt av seg tørrdrakta en stund!

En "tvåkommaåtta" er aldri feil!

Arvid

Kaffe og Trysilsnipp :-)

Ved Litjholmen


Storvigelen i bakgrunnen, med nasjonalparkens(Femundsmarkas) høyeste topp på 1561moh.
 Arvid i godt driv.
Gråskjeggnissene i front.


Som avrunding på helga ble det en ørliten fjelltur i efta, 2. dag pinse.Etter ei så strålende pinsehelg tror jeg at jeg kan kalle meg Pinsevenn jeg også! ;-)6 kommentarer:

 1. Fantastisk område dere har å boltre dere i.
  Fine bilder som vanlig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja naturen er fantastisk her oppi, den viktigste grunnen til at vi bor her. Du får ta deg en tur, ikke lange biten det. Det er jo et og annet fiskevann her også! ;-)

   Slett
 2. Utrolig vakker natur dere har, og bildene er bare helt topp :)
  Lykkelig er den som har kajakk :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Helt enig, kajakk er en utrolig fin måte å ta seg fram på!

   Slett